Новини
2 Квітня 2019
1 184

Світовий виробник спортивних товарів Head збудує в Україні завод

На найбільшому у світі заводі з виготовлення лиж роботу отримають понад тисячу українців

Компанія “Хед Вінниця” (Head Vinnytsia) придбала ділянку в 25 га на території Вінницького індустріального парку для будівництва нового заводу з виробництва споряджень для зимових видів спорту, повідомляє Вінницька міська рада.

Рішення про будівництво нового заводу вартістю у €80 млн саме в Україні було прийняте ще рік тому австрійським виробником спортивного обладнання Head International Holding GmbH.

Про це було повідомлено під час зустрічі виконавчого директора компанії Head Гордона Брауна з президентом України Петром Порошенко. За словами Брауна, компанія провела ретельний аналіз ринку не тільки України, а й інших країн.

“Я вважаю, що Україна пропонує найкращі можливості для конкурентоспроможного випуску продукції в цій частині світу, навіть кращі ніж в Китаї”, – підкреслив він.

Меморандум з компанією Head щодо будівництва заводу по виробництву споряджень для зимових видів спорту, а саме: лиж, лижних черевиків, лижного кріплення та іншого, було підписано минулого року.

Відповідно до цього документу, через аукціон, який був організований департаментом земельних ресурсів Вінницької міської ради, було реалізовано земельну ділянку в 25 га на території Вінницького індустріального парку. Цільове призначення ділянки – землі промисловості.

У аукціоні брали участь дві компанії – ТОВ “Хед Вінниця” (Head Vinnytsia) та ПрАТ “Вінницький олійножировий комбінат”. Початкова вартість на торгах становила 30 млн грн. Під час аукціону ціну було збільшено на 15%. Учасник аукціону – “Head Vinnytsia” запропонував найвищу ціну.

“В результаті 34,5 млн грн надійшло до бюджету”, – розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Будівництво заводу розраховано на три етапи протягом 2019-2020 років. Наступний крок – перша черга будівництва, яка має розпочатися цього року. На початковому етапі кількість робочих місць складе близько 300 чоловік. Під час розширення виробництва, що заплановане на 2022 рік, орієнтовна кількість нових робочих місць має досягти 1 тис осіб.

Під час виготовлення спортивного інвентарю передбачається використання передових технологій і стандартів у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Head International Holding GmbH – австрійська компанія, що виробляє спортивне обладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництво компанії розташовано в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу. Бренд Head є найбільш упізнаваним у світі в сфері гірськолижних видів спорту.

Раніше Investory News повідомляли, що  у Вінниці відкрився завод із виробництва сонячних панелей. Завод має рекордну потужність 200 МВт.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram