Новини
31 Березня 2021
609

Світовий банк поліпшив прогноз відновлення економіки України

Прогноз зростання ВВП України у 2021 році — до 3,8%

Економіка України у 2021 році частково відновиться після падіння. Однак валовий внутрішній продукт (ВВП) буде нижче, ніж до кризи, йдеться в огляді Світового банку (СБ) для регіону Європи та Центральної Азії за березень.

Банк поліпшив прогноз зростання ВВП України у 2021 році до 3,8% (у січні СБ очікував зростання на 3,0%). За його оцінкою, торік економіка України скоротилася на 4,2% (раніше банк очікував падіння на 5,0%). При цьому Світовий банк погіршив прогноз зростання економіки України у 2022 році на 0,1 п.п. до 3,0%.

“Очікується, що відновлення економіки України у 2021 році буде помірним, з огляду на високу невизначеність, пов’язану з вакцинацією та напрямком економічної політики на усунення перешкод для інвестицій і забезпечення макроекономічної стабільності”, — йдеться в огляді.

Прогноз зростання ВВП на рівні 3,8%, як зазначається в документі, підкріплений позитивними базовими ефектами в сільському господарстві, переробній промисловості та враховує, що в першій половині 2021 року можливі подальші тимчасові блокування через затримки з вакцинацією.

Як писали раніше Investory News, 2020 року реальний валовий внутрішній продукт України (ВВП) знизився на 4% після чотирьох років зростання. Номінальний ВВП становив 4 трлн 194,1 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram