Новини
26 Лютого 2021
699

Світові оборонні витрати за минулий рік зросли на 4%

Найбільше у США — 40%, або $738 мільярдів

За результатами 2020 року світові витрати на оборону, якщо порівнювати з 2019-м, зросли на 3,9%, і це попри пандемію коронавірусу COVID-19 та економічні труднощі. Про це йдеться в огляді Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS).

“Глобальні витрати на оборону у 2020 році досягли $1,83 трлн — у реальному вираженні річне зростання склало 3,9%”, — зазначається у звіті.

Дві третини цього зростання припали на військові бюджети США та Китаю — збільшення оборонних витрат на 6,3% у США, а у Китаю — на 5,2%, що менше ніж показник 2019 року (5,9%). При цьому китайські програми будівництва військово-морського флоту частково вплинули на показники загальносвітового збільшення оборонних витрат і їх зростання в Азії.

Найбільше військових витрат припадає на США — 40%, або $738 млрд. У 2020 році витрати на оборону зростали й у Європі — на 2%.

При цьому аналітики вважають, що в майбутньому, навіть з урахуванням зростання оборонних витрат в Європі, стабілізація військового бюджету у США та уповільнення зростання таких витрат в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, ймовірно, знизить темпи зростання оборонних витрат 2021 року у світі.

Своєю чергою західні ЗМІ нагадують, що 2019 року світові оборонні витрати показали зростання у 4% — рекордні цифри за останнє десятиліття.

Раніше Investory News писали, що “Укроборонпром” виготовив продукції на 21 млрд грн. За три квартали минулого року обсяг виготовленої продукції державного концерну збільшився майже вдвічі.

Тим часом в “Укроборонпромі” розповіли, яка українська зброя популярна за кордоном — це ракетні системи “Скіф”, “Стугна” і “Корсар”. Загалом концерн продає дві третини від усього виробництва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram