Соцмережі
19 Березня 2022
767

Світлана Ройз: Ми не жертви

Я сьогодні не встигала за новинами. Бачила кілька кадрів розмахування прапорами над майбутнім прахом путіна. ..і думала про те, як по різному єднаються нації. Навколо яких цінностей. Хтось гуртується і зростає, хтось кучкується і гниє. І у мене вже немає до цієї купи з гаслами люті, у мене огида до нудоти. Вони не варті ані трішечки емоцій.

Сьогодні дивом встигла на частину семінару травматерапевта Реноса Пападопулоса — у нього були такі важливі слова: “Ви всі жертви війни. Ви всі жертви обставин. Але так важливо не уособлюватись з ідентичністю жертви”.

Ми ж знаємо, що жертва буде казати – а на що я можу вплинути, вона відчуватиме безсилля, втрачатиме сили та гідність, і буде вмикати ігнорування всього, що викликає будь які спроби нагадати про її особисту роль. Зовсім марно чекати від “жертв”, що вони будуть діяти і щось змінювати.

Ми точно не жертви. Ми страждаємо. Нам страшно. Нам болить. Але ми точно не жертви. Сила — у всіх сенсах на нашому боці.

…Знаєте, сьогодні мій добрий прекрасний друг і його дружина взяли в родину дитину — немовля, що залишилось без батьків. Дитина так схожа на нього!!!!

Я розмовляла сьогодні з друзями — вони виїхали з міста, де майже не залишилось живого. І попри все — вони, ще не оговтавшись самі — зараз допомагають величезній кількості людей.

А ще сьогодні ми з Halyna Tytysh Oleh Tverd почали новий проект — і на першій 15хвилинній зустрічі було біля 9 тис учасників. І діти і дорослі, яких я могла бачити в віконцях зум, так посміхалися!!!! Якщо їм хоч трішечки стало легше та вільніше дихати сьогодні — я щаслива. Була готова всіх розцілувати.

Я так чекаю часу, коли ми всі зустрінемося. Будемо приїжджати один до одного в міста і містечка. Обійматися, мріяти. І завжди — у всі часи пам’ятати – що ми Родина. Ми об’єднані єдиними цінностями.

І ми точно переможемо!!!!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram