Новини
13 Липня 2020
749

Сукупний новий борг світових компаній у 2020 році може зрости до $1 трильйона

Торік також спостерігалося різке зростання на 8%, викликане злиттями й поглинаннями

Компанії по всьому світу у 2020 р. можуть збільшити корпоративний борг до $1 трлн, намагаючись зміцнити своє фінансове становище в умовах пандемії коронавірусу, повідомляє Інтерфакс з посиланням на аналітичний звіт фінансової холдингової компанії Janus Henderson.

“COVID змінив усе. Тепер мова йде про збереження капіталу і створення укріпленого балансу”, — зазначив менеджер Janus Henderson, який підготував аналіз для нового індексу корпоративного боргу на основі вивчення даних 900 провідних фірм світу.

За підрахунками Janus Henderson, безпрецедентне зростання призведе до того, що загальний глобальний корпоративний борг виросте на 12% і складе близько $9,3 трлн.

Минулого року також спостерігалося різке зростання на 8%, викликане злиттями й поглинаннями, а також запозиченнями фірм для фінансування викупу акцій і дивідендів.

Як відомо, фінансова влада Німеччини, яка є найбільшою економікою Європи, довгі роки прагнула економити, тепер нарощує бюджетні витрати. Берлін витратив на підтримку власної економіки коштів більше, ніж інші великі європейські країни, і запустив великі програми допомоги на €450 млрд.

Investory News раніше писали, які компанії змогли стати ще багатшими за час пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram