Новини
27 Лютого 2021
902

Суд заборонив називати хліб в Subway хлібом

Занадто високий вміст цукру в здобі не дає їй права на таке найменування 

Компанія Bookfinders Ltd., що володіє франшизою на мережу ресторанів швидкого обслуговування Subway в Ірландії, програла у Верховному суді країни суперечку про те, чи може вважатися здоба, яку використовують для сендвічів, хлібом, повідомляє Irish Independent.

За інформацією видання, позивач намагався в судовому порядку довести, що сендвічі робляться з використанням хліба. Визнання цього факту дозволило б фірмі отримати право на податкове вирахування внаслідок того, що хліб як основний харчовий продукт в Ірландії не обкладався б ПДВ. Зараз компанія платить ПДВ за сукупною ставкою 9,2%, хоча хліб обкладається ПДВ за ставкою 0%.

У 2006 році Комісії з доходів Ірландії відмовила Bookfinders Ltd. у поверненні ПДВ, сплаченого у 2004-2005 роках, тому компанія затіяла судову тяжбу в спробах довести, що їх здоба є хлібом і може на цій підставі мати всі податкові послаблення, передбачені для хліба Законом про податок на додану вартість від 1972 року.

Цей закон передбачає, що в хлібі, щоб він мав право називатися ним, вага таких інгредієнтів, як цукор, жир і поліпшувач хліба, не повинен перевищувати 2% від ваги борошна у тісті. У тій здоби, що для своїх сендвічів використовує Subway, на цукор доводиться 10% від ваги борошна — це вп’ятеро більше встановленої норми, що не дозволяє продукту вважатися хлібом і тому мережа ресторанів швидкого обслуговування не може розраховувати на повернення ПДВ.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, яке було проведено страховим сайтом MoneyBeach.co.uk, найпопулярніша їжа у світі — піца. Сайт використовував дані Google для визначення середньомісячного обсягу пошуку їжі в кожній країні.

Investory News дізналися, як IT-рішення змінюють світовий ринок харчових продуктів. З матеріалом можна ознайомитися за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram