Новини
3 Грудня 2021
713

Струс ринку: Продажі Apple та ціни на нафту

Аналітики дали прогноз щодо впливу на ринок сьогодні

У четвер, 2 грудня, американський фондовий ринок знову зріс після різкого падіння в середу через поширення омікрон-штаму COVID-19, який вже офіційно потрапив до США, пише Investing.com.

Другий випадок захворювань був виявлений у четвер після того, як у середу стало відомо про перший офіційний випадок. Проте, адміністрація Байдена матиме новий імпульс для посиленої вакцинації та ревакцинації людей, а також запровадження нових правил тестування для туристів.

Досі незрозуміло, наскільки небезпечний омікрон-штам і чи він подіє на сучасні вакцини та методи лікування.

Законодавцям у Вашингтоні вдалося виробити угоду про збереження фінансування федерального уряду приблизно до лютого, і вони зібралися на голосування за цією угодою у четвер увечері.

Тим часом картель основних нафтовидобувних країн вирішив зберегти заплановані порогові значення видобутку нафти наступного місяця, не вживаючи заходів у відповідь проти низки країн, зокрема США, які вивільнили нафту зі своїх національних запасів, щоб знизити ціни на енергоносії.

На думку аналітиків, є три події, які можуть вплинути на ринок у п’ятницю:

Apple

Яблучний гігант опинився під пильною увагою після повідомлення в Bloomberg про те, що компанія зіткнулася з уповільненням попиту на лінійку смартфонів iPhone 13. У звіті з посиланням на інформовані джерела, йдеться, що Apple повідомила постачальникам, що зростання замовлень у 2022 році може не бути.

Компанія вже відчула вплив проблем глобальних ланцюжків постачання і була змушена скоротити обсяг виробництва iPhone 13 приблизно на 10 млн одиниць цьогоріч, тоді як у четвертому кварталі 2021 фінансового року вона повідомила про рідкісне недоотримання доходів через проблеми ланцюжків постачання.

Ціни на нафту

Інвестори стежитимуть за цінами на нафту після того, як картель виробників ОПЕК+ вирішив дотримуватися тієї кількості барелів, яку планувалося видобувати у січні.

Протягом кількох днів поспіль ходили чутки, що ОПЕК+, що складається з 23 країн, зокрема очолювану Саудівською Аравією Організацію країн-експортерів нафти та 10 інших виробників, скасує додаткові 400 тис. барелів на добу, які планувалося видобувати.

Ринок праці

Що стосується економіки, то щотижневі дані про заявки на допомогу з безробіття, які виявилися кращими за очікування, вселили оптимізм щодо відновлення ринку праці напередодні виходу щомісячного звіту із зайнятості в п’ятницю.

Міністерство праці США повідомило, що 222 тис. осіб подали заявки на страхування з безробіття, що суперечить очікуваному економістами приросту ще на 18 тис.

Очікується, що у листопаді кількість робочих місць поза сферою сільського господарства має зрости на 560 тис., а рівень безробіття — скоротитися до 4,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram