Новини
6 Вересня 2019
1 126

Столичний виробник бетону вирішив купити завод у Новій Каховці

Питання щодо придбання наразі розглядається Антимонопольним комітетом

Фото: kovalska.com

Столичний завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської вирішив придбати ТОВ “Енерджі Продакт” – одного із найбільших в Україні заводів з виробництва пористого автоклавного бетону торгової марки “Газобетон Каховка”, що розташований в місті Нова Каховка.

Відповідне питання вже внесено на розгляд до порядку денного Антимонопольного комітету України (АМКУ), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що площа заводу становить 30 тис. кв м, виробнича потужність – 450 тис. кубометрів на рік.

“За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, станом на 5 вересня 2019 року власниками ТОВ “Енерджі Продакт” є кіпрська “Ді Ей Ю Ей Лтд”. Кінцевим бенефіціаром вказаний португалець Клаус Росенберг Готтхард”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що виробничі потужності столичного заводу ім. С. Ковальської становлять понад 1,4 млн куб. м бетонних сумішей та розчинів, 120 тис. куб м залізобетонних виробів і 300 тис. кв. м фігурних елементів мощення в рік.

За інформацією НКЦБФР станом на II кв 2019 року власником 100% пакету акцій є ТОВ “Промислово-будівельна група Ковальська”. “А кінцевими бенефіціарами вказані Сергій і Олександр Пилипенко, Микола Суботенко та Володимир Суруп”, – пише видання.

Що стосується фінансових показників, то за підсумками 2018 року столичний завод збільшив чистий прибуток на 18,4% до 28,6 млн грн. При цьому активи компанії зросли, у порівнянні з 2017 роком на 33,8% до 2,24 млрд грн. “А чистий дохід збільшився в 44% рази – до 1,98 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, місяць тому АМКУ дозволив австрійській компанії Steuermann Investitions und Handelsgesellschaft mbH придбати акції Запорізького абразивного комбінату, таким чином забезпечивши їй перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram