Новини
20 Лютого 2019
777

Стартує конкурс ІТ-проектів у сфері відкритих даних

Призовий фонд Open Data Challenge 2,5 млн грн

У Києві стартував Open Data Challenge – найбільший національний конкурс ІТ-проектів на основі відкритих даних з призовим фондом 2,5 млн грн, повідомляється на сайті Open Data Challenge.

Подати проект можна до 25 березня. Учасниками можуть стати розробники, підприємці, громадські активісти, дизайнери, студенти й усі, хто має ідеї щодо використання державних статистичних даних.

Сам конкурс спрямований на створення інноваційних проектів, які матимуть антикорупційну спрямованість та сприятимуть вирішенню проблем суспільства. Тож, подані роботи будуть оцінюватися за їхньою новизною чи інноваційністю на ринку.

Конкурс проводиться в рамках проекту міжнародної технічної допомоги “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS”, за підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України та в партнерстві з Фондом Східна Європа, 1991 Open Data Incubator. А проект TAPAS реалізується Фондом “Євразія” і фінансується Урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та за фінансової підтримки уряду Великобританії (UK aid).

“Відкриті дані вже принесли понад $700 млн до економіки України у 2017 р. А до 2025 р. ця сума може зрости до $1,4 млрд або 0,92% ВВП країни, в тому числі, завдяки антикорупційному впливу відкритих даних, адже вони гарантують рівний доступ усіх до інформації та прозорість влади”, – зазначила керівниця напрямку відкритих даних USAID/UK aid проекту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS” Катерина Оніліогву у коментарі прес-службі Державного агентства з питань електронного урядування України.

Минулого року на конкурс було подано 190 заявок з 27 міст України. Більшість проектів стосувалися сфер legaltech, агропромисловості, закупівель, екології, інфраструктури та digital health. За час існування конкурсу було подано 360 проектів, було обрано 9 переможців, які отримали сумарно 4 млн грн і продовжують розвиток своїх проектів. Зокрема, Monitor.Estate – cервіс, що шукає та аналізує юридичні ризики на первинному ринку нерухомості, чат-бот міської ради Львова LvivCityHelper, що швидко та легко надає доступ до публічної інформації міста у режимі 24/7, “Суд на долоні” – пошук, дослідження та візуалізації судових рішень тощо.

Нагадаємо, в 2018 р. інвестиції в українські стартапи склали $290 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram