Новини
2 Квітня 2019
752

Стартапи залучили в I кварталі за допомогою ICO $118 млн

Це майже у 60 разів менше аніж було залучено за 3 місяці минулого року


Стартапи залучили у I кварталі 2019 року за допомогою первинного розміщення криптовалют (ICO) лише $118 млн. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на дані TokenData. Для порівняння: за аналогічний період 2018 року вони залучили $6,9 млрд. За думкою видання, це ще одна ознака зниження популярності криптовалют у світі.

ICO дозволяє стартапам залучати фінансування, продаючи клієнтам власну криптовалюту, або токени, пов’язані з їх продуктами або послугами.

Вперше вони стали проводитися п’ять років тому, але пік їх популярності припав на кінець 2017-початок 2018 року, коли різко подорожчали біткоіни та інші криптовалюти. Це привернуло увагу регуляторів. Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) попередила про високий ризик шахрайства й заявила, що прирівнює розміщення токенів до первинних публічних розміщень акцій (IPO).

Стартапи планували провести 2500 ICO з 2017 року, але у 55% випадків вони не змогли залучити гроші, згідно TokenData. Причому з випущених за цей час токенів тільки 15% зараз коштують дорожче, ніж на момент ICO. У березні чиказький біржовий оператор Cboe Global Markets, який першим почав торгувати ф’ючерсами на біткоін, оголосив трейдерам про плани відмовитися від цього інструменту в червні, коли закінчиться термін дії останнього з нині діючих контрактів. Таким чином, він припинить торгівлю ними лише через півтора року. Це сталося на тлі різкого зниження курсу біткоіна. Якщо у грудні 2017 року він коштував близько $20 тис., то тепер – $4140, за даними Coinmarketcap.

Раніше Investory News повідомляли, що капіталізація ринку криптовалют становить $131 млрд. А на біткоін припадає 51,8% ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram