Новини
30 Квітня 2020
846

Стартап-розробник “розумних” лінз Mojo Vision залучив $51 мільйон від Motorola й інших

Компанія планує розробити технологію передачі даних зі смартфона на лінзу

Американський стартап Mojo Vision, який займається розробкою “розумних” лінз, залучив $51 млн від New Enterprise Associates, повідомляє TechCrunch. Серед інших інвесторів – Motorola Solutions Venture Capital, Dolby Family Ventures й інші.

Зазначається, що наразі розробка знаходиться на ранній стадії. Пристрій – тверда лінза, в яку інтегровані мікродисплей, датчики руху та зображення, а також радіопередавач, синхронізований зі смартфоном. “У майбутньому на мікродисплей відбиватимуться дані зі смартфона або предмети, що оточують людину”, – пояснює The Verge.

Видання додає, що ці лінзи дозволять, наприклад, краще бачити в темряві, а також допоможуть людям з порушеннями або просто поганим зором. “Дисплей надаватиме їм точніше, яскраве зображення”, – йдеться у повідомленні.

Стартап працює над тим, щоб вбудувати в лінзу батарейку, яка дозволить пристрою працювати до 25 годин без підзарядки.

Mojo Vision розраховує, що крім виробництва для масового сегмента зможе пропонувати свою продукцію медичним організаціям. Дати випуску продукції стартап не повідомляє. Залучені кошти він вкладе в розвиток технології.

Компанія була заснована в 2015 році у Сан-Франциско Дрю Перкинсом, Майклом Дирингом і Майклом Вімером. Без урахування останнього фінансування стартап залучив $108 млн у трьох раундах.

Раніше Investory News писали, що українська компанія Ochis Coffee розробила еко-окуляри з кави та зібрала за добу $11 тис. на Kickstarter.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram