Новини
12 Грудня 2020
1 050

Стартап із Лондона презентував кухню-робота, який готує та миє посуд

Наразі пристрій коштує, як середньостатистичний британський будинок

Фото: Bircan Tulga/Black Edge Productions

Лондонська робототехнічна компанія Moley Robotics показала першу у світі кухню з вбудованими роботами, які готуватимуть їжу, митимуть посуд і прибиратимуть, повідомляє The Guardian.

“Наразі пристрій коштує близько $333 тис. — приблизно стільки ж, скільки й середньостатистичний британський будинок”, — зазначає видання.

Розробники стверджують, що робот не буде доступний для усіх охочих, але вони вже отримали понад тисячу замовлень, і в майбутньому планують створити простіші та дешевші версії пристрою.

“Ми вперше представляємо кухню-робота, — зазначають дослідники. — Як і всі проривні технології — автомобілі, телевізори та комп’ютери — розробка сподобається ентузіастам, професіоналам і коштуватиме відповідно. Але ми очікуємо, що наші ціни знижуватимуться у міру збільшення обсягу та масштабу виробництва”.

Робота розробили за сприяння Тіма Андерсона, кухара та переможця конкурсу MasterChef 2011 року, який разом зі своїми колегами створили 30 страв, аби продемонструвати можливості системи. Крім того, вони щомісячно додаватимуть нові рецепти.

У компанії заявили, що у майбутньому клієнти зможуть обрати з цифрового меню понад 5 тис. страв, а також матимуть можливість записувати свої улюблені рецепти.

Технологія оснащена двома роботизованими маніпуляторами, розробленими у співпраці з провідною німецькою робототехнічною компанією Schunk.

Для надійного відтворення рухів рук людини вони дозволяють роботові витягувати інгредієнти з розумного холодильника, регулювати температуру варильної панелі, використовувати раковину й тарілки, так само як це робив би кухар.

Про революцію у робототехніці можна прочитати в матеріалі Investory News “За роботами неминуче майбутнє”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram