Новини
31 Жовтня 2019
972

Стартап Faire з рейтингу Forbes залучив $150 мільйонів

Компанія стала “єдинорогом” з оцінкою вартості у понад $1 мільярд

Faire – стартап із Сан-Франциска, що розробляє та підтримує оптовий маркетплейс (платформу для онлайн-торгівлі) для місцевих роздрібних торговців і виробників, залучив $150 млн у ході чергового раунду інвестицій. Наразі оцінка вартості проекту перевищує $1 млрд, повідомляє Medium.

Як зазначив співзасновник стартапу та його гендиректор Макс Родс, основними інвесторами на цьому етапі стали Lightspeed Venture Partners, що раніше вкладалася в Snapchat, а також компанія, що раніше інвестувала у Facebook і SpaceX – Founders Fund.

За інформацією Forbes в раунді взяли участь й колишні інвестори компанії. Цього разу (раунд D) Faire вдалося залучити більше грошей, ніж за разом узяті три попередні етапи – $266 млн.

“За допомогою цих грошей ми зможемо розширити свою присутність на інших ринках і розвинути сервіс”, – зазначив Макс Родс.

Стартап було створено в січні 2017 року в Сан-Франциско. Його мета – допомагати місцевим виробникам товарів зв’язуватися з ритейлерами й пропонувати їм свою продукцію для продажу.

“Розширюючи асортимент подібними унікальними товарами, торговельні мережі можуть ефективніше конкурувати з інтернет-реселлером Amazon”, – пише Forbes.

“Наразі компанія об’єднує понад 7 тис. брендів виробників і понад 50 тис. місцевих ритейлерів”, – зазначає гендиректор стартапу.

Обсяг продажів в день складає близько $1 млн. “Коли стартап тільки запустився, на досягнення такої суми в нього йшов місяць”, – пише видання.

Faire увійшов у рейтинг 25 найбільш перспективних стартапів 2019 року за версією Forbes. Журнал оцінив виторг компанії за минулий рік у $100 млн.

Нагадаємо, влітку ще один американський стартап – Icerti став “єдинорогом” у галузі SaaS, отримавши $115 млн у рамках чергового раунду фінансування та ринкову оцінку у більш ніж $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram