Соцмережі
13 Травня 2019
782

Станіслав Зозуля: Дозвілля замість праці

Причини незадовільного стану економіки України

Ну, що добре відпочили після довгих свят? Хтось тільки сьогодні після двох тижнів стає до роботи. Але не можна сказати, що на цьому обмежується непродуктивне використання часу і починається наполеглива праця, — подібне має місце чи не в кожному місяці.

Ось календар на червень, де українці двічі матимуть довгі вихідні: на Трійцю, а, окрім того, на День Конституції — останнє свято по-справжньому народне, коли українці святкують закріплені Основним Законом свої права і свободи (насправді, ні).

Якщо б існувало дзеркало, яке би показувало винуватців того, що українці живуть в злиднях, то там проясніли б обличчя бенефіціарів української Держави, весь старий політичний клас, але врешті-решт відображення змінилося б на того, хто б споглядав у це дзеркало. Так, на одних вина лежить більше, ніж на інших, але культура дозвілля замість праці — це одна з причин нашого незадовільного економічного стану.

Задача інтелектуалів, якщо тільки вони не зраджують своїм обов’язкам, пояснювати в якій дупі ми знаходимося і чому так сталося та формувати запит на політиків, які перефразовуючи Черчилля відважаться сказати українцям: для досягнення багатства, ми можемо лише сформувати інституційні умови економічної свободи та запропонувати українцям важку працю, пот і сльози. Перед добробутом на нас чекають суворі випробування. Перед нами багато довгих місяців боротьби. Ви запитаєте, який же наш політичний курс? Це вести війну з бідністю на заводах, полях і в офісах, з усією міццю і силою, яку дає нам Бог. Ви запитаєте, яка наша мета? Це одне слово — перемога, перемога за всяку ціну, перемога, не дивлячись на всі зусилля, перемога, яким би довгим і важким не був наш шлях. Тому що без перемоги над руїною не буде України.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram