Новини
27 Травня 2024
132

США збираються посилювати санкції щодо банків, які досі працюють у рф

Про таку можливість оголосила міністр фінансів США Джанет Єллен

Фото: Цензор.нет

Сполучені Штати розглядають можливість посилення вторинних санкцій для європейських банків, які продовжують вести бізнес у росії, заявила міністр фінансів США Джанет Єллен в інтерв’ю Reuters.

“Ми розглядаємо можливість посилення наших санкцій проти банків, які ведуть бізнес в росії”, — сказала Єллен, відмовившись надати конкретну інформацію щодо цієї заяви та не назвавши жодного банку, стосовно яких можуть бути спрямовані обмеження.

Виступаючи в кулуарах зустрічі фінансових лідерів G7 в Італії, Єллен заявила, що санкції, пов’язані з діяльністю банків у рф, будуть запроваджені лише тоді, “коли для цього будуть підстави”, зауваживши, що “робота в росії створює дуже великий ризик”.

Відповідаючи на запитання щодо можливого виходу з росії австрійського Raiffeisen Bank International та італійського банку UniCredit, міністр висловила сподівання, що їхня поведінка буде “дуже обережною”.

В американському Міністерстві фінансів також вважають, що російська економіка все більше стає “економікою війни”, що ускладнює диференціацію між цивільними та військовими операціями подвійного призначення.

Хоча вторинні санкції охолодили співпрацю європейських банків з росією, Єллен висловила занепокоєння тим, що країні-агресору вдається знаходити шляхи для придбання товарів, необхідних для нарощування військового виробництва завдяки транзакціям через Китай, ОАЕ та Туреччину.

Як писали раніше Investory News, ЄС посилить санкції проти Білорусі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram