Новини
11 Березня 2021
511

США ухвалили пакет заходів підтримки економіки на $1,9 трильйона

Це одне з найбільших економічних стимулювань в історії країни

Палата представників США схвалила пакет заходів підтримки економіки в умовах пандемії обсягом $1,9 трлн, що запропонований президентом країни Джо Байденом, повідомляє Reuters.

За пропозицію проголосувало 220 конгресменів, проти — 211. Жоден республіканець не підтримав запропонований демократами пакет заходів.

Передбачається, що пакет допомоги обсягом майже $2 трлн піде на нарощування національної програми вакцинації, безпечне відкриття шкіл, підтримку малого бізнесу, щотижневу федеральну надбавку з безробіття у $300 і допомогу на дитину обсягом до $3,6 тис.

Також передбачаються виплати 1,4 тис. американцям, що потребують підтримки. Згідно з підрахунками CNN, ту чи іншу допомогу отримають приблизно 90% американських сімей.

Зазначається, що це був останній етап розгляду пакета в конгресі. Раніше палата представників схвалила проєкт, однак сенат план Байдена хоча і підтримав, але вніс до нього суттєві поправки. Тому нижня палата конгресу була змушена проголосувати повторно.

“Допомога вже тут”, — написав президент США Джо Байден у Twitter після голосування. Білий дім повідомив, що президент планує підписати законопроєкт, який стане першим великим законодавчим актом з моменту вступу Байдена на посаду президента США, у п’ятницю, 12 березня.

Республіканці раніше виступали з ініціативою щодо скорочення допомоги з $1,9 трлн до $600 млрд. На їхню думку, істотна частина виділених за планом Байдена грошей піде на розв’язання проблем, які пов’язані з відновленням економіки після коронавірусу.

Байден анонсував “Американський план порятунку” 20 січня 2021 року. Деякі економісти називають пакет стимулювальних заходів занадто масштабним і побоюються, що його прийняття може призвести до “перегріву” економіки.

Їх стурбованість поділяють багато республіканців у конгресі. Вони називають план президента “списком побажань лібералів”.

Раніше Investory News писали, що Джо Байден планує протягом своїх перших 100 днів перебування на посаді президента США провести імміграційну реформу, скасувати укази Дональда Трампа про навколишнє середовище та допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram