Новини
28 Червня 2022
401

США підвищили мита на низку російських товарів до 35%

Йдеться про товари, які раніше не були заборонені санкціями

Сполучені Штати підвищили ставку адвалорного мита на низку російських товарів, імпорт яких раніше не був заборонений санкціями, до 35%, йдеться у розпорядженні президента США Джо Байдена, опублікованому на сайті Білого дому, пише Економічна Правда.

Таке рішення схвалено у продовження припинення Штатами дії статусу найбільшого сприяння, тобто торговельних привілеїв для росії та білорусі у квітні.

Ставки адвалорного мита зростуть до 35% на продукти рф, імпорт яких не заборонений, виправданий та відповідає зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів.

Перелік товарів, на які поширюватиметься дія розпорядження, визначений додатком до нього — водночас сам перелік поки що не опублікований.

Крім того, країна залишає за собою можливість змінювати це рішення в майбутньому: “Сполучені Штати стежитимуть за виконанням збільшених обов’язків, і я (ред. — президент Байден) можу переглянути це рішення, якщо буде потрібно”.

Зміни набирають чинності о 01:01 ET на день, наступний за тридцятим після дати оголошення.

Нагадаємо, що в росії рекордно скоротяться продажі біопалива з деревних гранул. Альтернативне паливо не може бути експортоване через санкції.

Як писали раніше Investory News, Британія ввела додаткові санкції проти росії, які забороняють експорт у країну-агресора банкнот фунтів чи євро, технологій та авіаційного палива.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram