Новини
5 Червня 2024
105

США і ЄС ввели санкції проти Ірану

Компанії країни покарані за розробку і передачу дронів росії

Фото: LB.ua

Сполучені Штати і Європейський союз запровадили санкції проти компаній та фізичних осіб в Ірані, причетних до виробництва ударних БпЛА та передачі їх росії, йдеться у повідомленні на сайті Державного департаменту США.

“Сполучені Штати запроваджують санкції проти чотирьох іранських юридичних та однієї фізичної особи, пов’язаних з розробкою, виробництвом та розповсюдженням безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які іранський режим надає росії, а також маріонеткам і партнерам бойовиків з метою продовження конфлікту та дестабілізації регіону. Ці рішення були прийняті одночасно із запровадженням Європейським Союзом санкцій проти фізичних та юридичних осіб, причетних до іранської індустрії безпілотних літальних апаратів”, — йдеться у повідомленні.

“Ми вітаємо перше застосування нових санкцій ЄС, спрямованих на дестабілізуючу поведінку Ірану і підтримку тероризму на Близькому Сході”, — зазначив представник Держдепу Метью Міллер.

Санкції впроваджені проти чотирьох організацій, пов’язаних з компанією Rayan Roshd Afzar Company, а також проти керівника Організації авіаційної промисловості Ірану, дочірньої компанії Міністерства оборони та логістики збройних сил Ірану, яка здійснює нагляд за виробниками БПЛА, в тому числі Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company і Qods Aviation Industries.

Нагадаємо, китайські банки почали блокувати транзит товарів до рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram