Новини
23 Березня 2022
632

США: Бойова міць Росії впала нижче 90%

Російські військові страждають через проблеми з логістикою, зазначають у Пентагоні

Фото: Irina Rybakova/Press service of the Ukrainian Ground Forces/Handout via Reuters

Російська армія зазнала значних втрат особового складу і техніки в Україні. Бойова міць окупантів впала нижче 90% проти початку повномасштабного нападу на Україну, пише The Guardian.

Зазначається, що російські війська зазнають значних втрат, але ресурси у росії ще є. За оцінками США, кремль зібрав понад 150 тис. військових навколо України до вторгнення, а також літаки, артилерію, танки та інші вогневі сили.

“Ми оцінюємо бойову міць росії трохи нижче 90%. Вони витрачають дуже багато, але вони також накопичили дуже багато сил з початку осені”, — розповів співробітник Міноборони США.

Водночас він заявив, що у російської армії низький моральний дух, проблеми командування і контролю, опір призовників і проблеми з наступом на Київ.

“Вони знаходяться приблизно в 30 кілометрах на схід від Києва, де і були минулого тижня. Ми як і раніше оцінюємо, що росіяни мають проблеми з моральним духом на різних рівнях і в різних місцях… Вони не очікували такого рівня опору. Деяким з них (призовникам, — ред.) не сказали, що вони дійсно збираються робити всередині України. Ми знаємо, що вони покладалися на призовників, і вони ще сподіваються. Я маю на увазі, що все ж це була значною мірою призовна армія. І тому це дуже молоді люди, які не мають багато досвіду роботи з солдатами та, як бачимо, всі ці фактори об’єднуються, що впливає на їх моральний дух”, — йдеться в повідомленні

Крім того, російські військові страждають через проблеми з логістикою.

“Ми вважаємо, що у них проблеми з командуванням і управлінням не тільки з точки зору комунікацій. Я маю на увазі, що вони просто не були повністю підготовлені до операцій такої інтенсивності протягом такого довгого часу на стільки різних атак”, — пояснили в Пентагоні.

Також у США підкреслили, що москва не досягла своїх цілей в Україні.

Тим часом державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом питання щодо зміцнення східного флангу НАТО та підготовки до позачергового саміту НАТО 24 березня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram