Новини
15 Лютого 2019
661

Справа на 2,5 мільярди: У Росії затримали засновника Baring Vostok Майкла Калві

Питання про його арешт має визначити суд

У Москві співробітники правоохоронних органів затримали засновника інвестиційного фонду Baring Vostok Майкла Калві. Йому інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах, повідомляє російська агенція “Интерфакс”. Разом з Калві було затримано ще трьох співробітників компанії.

За даними російських ЗМІ, протягом п’ятниці, 15 лютого, Басманний суд Москви має вирішити питання про арешт засновника Baring Vostok. Крім нього під арешт можуть потрапити ще шість осіб, зокрема партнери Ваган Абгарян і Філіп Дельпаль, а також генеральний директор “Першого колекторського бюро” Максим Владимиров. Можливих співучасників підозрюють у розкраданні 2,5 млрд рублів. Всім затриманим інкримінується частина 4 статті 159 КК РФ (шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах), що передбачає позбавлення волі терміном до десяти років.

Пізніше у Baring Vostok заявили, що затримання їхніх співробітників проводилися в рамках комерційного спору по банку “Східний експрес”. Як йдеться в заяві, затримання не пов’язані безпосередньо з діяльністю компанії Baring Vostok і інших портфельних компаній.

Довідково: Baring Vostok – один з найбільших гравців російського ринку прямих інвестицій. Фонд входить до складу акціонерів OZON, “Вкусвілл”, Etalon Group, Gett, “ЕР-Телеком”, “Новомет”, банк “Східний” тощо.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram