Новини
17 Травня 2021
835

Споживачі отримали понад 7 мільйонів гривень за неякісні товари та послуги

Держпродспоживслужбою перевірено майже три тисячі підприємств і виявлено 821 порушення

З початку 2021 року споживачам за неякісні товари та послуги повернули 7,22 млн грн (за минулий аналогічний період — 4,76 млн грн). Про це заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, підбиваючи підсумки роботи нової команди за 6 місяців, йдеться у повідомленні на сайті Урядового порталу.

Зазначається, що за пів року до відомства надійшло 13,4 тис. пропозицій, заяв та скарг споживачів — на три тисячі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Близько половини з усіх звернень стосувалися якості надання послуг. На другому місці —  звернення щодо якості непродовольчих товарів. На третьому —  звернення щодо придбання товарів через інтернет. Інші звернення стосувалися якості продовольчих товарів.

Загалом за підсумками звернень Держпродспоживслужба перевірила 2929 підприємств споживачів та виявила 821 порушення. З усіх звернень, що надійшли до Держпродспоживслужби за цей час, задоволено 7035. За минулий аналогічний період таких звернень було 5034.

Нагадаємо, минулого року Держпродспоживслужба відкрила 12 нових ринків для українського аграрного експорту. З традиційних партнерів — Індія, США та Китай, менш освоєні ринки — Мексика, Австралія, Бразилія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram