Новини
2 Червня 2020
1 012

Співробітники Facebook відмовилися працювати через розбіжності з Цукербергом щодо постів Трампа

Працівники написали у своїх профілях, що “вийшли з офісу на знак протесту”

Співробітники Facebook, які раніше почали висловлювати в Twitter свою незгоду з рішенням Марка Цукерберга залишити недоторканим пост американського президента Дональда Трампа про протести в США, відмовилися працювати. Серед них є зокрема кілька топ-менеджерів компанії, повідомляє Reuters.

Щодо припинення роботи на знак протесту співробітники, що працюють віддалено, оголосили у своїх акаунтах в соціальних мережах, чатах і електронній пошті: вони додали до свого цифрового профілю повідомлення, що “вийшли з офісу” на знак протесту.

Один із працівників Facebook розповів агенції, що традиційну п’ятничну сесію питань і відповідей від Цукерберга на цьому тижні вирішили перенести на вівторок. Прес-секретар компанії повідомив, що Facebook дозволить тим співробітникам, хто взяв участь у страйку, взяти відгул, не скорочуючи загальне число вихідних.

Розбіжності між Цукербергом і співробітниками Facebook виникли після того, як 29 травня Трамп написав у Facebook і Twitter про свою готовність відповісти військовою силою на протести в США. Адміністрація Twitter позначила запис як такий, що порушує заборону на героїзацію насильства, і приховала її від користувачів. У Facebook повідомлення залишилося недоторканим.

Як пізніше пояснив Цукерберг, позиція компанії передбачає свободу самовираження за умови, що це не викликає безпосередньої загрози, шкоди або небезпеки. Пізніше Цукерберг оголосив, що Facebook виділить “додаткові $10 млн групам, які працюють над досягненням расової рівності”.

Пости Трампа були відповіддю на протести, що почалися в місті Міннеаполіс після смерті афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні поліцейськими.

Масові демонстрації швидко переросли у зіткнення з поліцією і погроми та поширилися на інші штати. У понеділок, 1 червня, лікарі підтвердили, що Флойд помер від удушення в результаті вбивства.

Нагадаємо, віце-президент Amazon і один із провідних інженерів Amazon Web Services (хмарного підрозділу Amazon) Тім Брей звільнився з компанії в знак протесту проти дій керівництва. При цьому він залишився не тільки без роботи, а й втратив мільйонну зарплату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram