Новини
6 Жовтня 2022
391

СОТ: Якою буде світова торгівля наступного року

Організація змінила прогнози на 2022 та 2023 роки

Світова організація торгівлі (СОТ) покращила прогноз зростання світової торгівлі цього року до 3,5% з очікуваних у квітні 3%, але прогноз на 2023 рік знизила з 3,4% до 1%, йдеться у релізі СОТ.

“Імпульс до зростання світової торгівлі уповільниться в другому півріччі 2022 року і залишиться слабким у 2023 році через численні потрясіння у світовій економіці”, — повідомляється в оприлюдненій у середу доповіді організації.

Очікується, що попит на імпорт скоротиться на тлі сповільнення темпів зростання найбільших економік світу з різних причин.

“У Європі високі ціни на енергоресурси, спричинені російсько-українським конфліктом, призведуть до падіння споживчих витрат і підвищення витрат виробників. У США посилення монетарної політики вдарить по секторах, чутливих до зміни процентних ставок. Китаю доводиться стикатися зі спалахами COVID-19, спадом виробництва і навіть слабкістю зовнішнього попиту”, — пояснюється в доповіді.

Також організація попереджає, що зростання витрат на імпорт палива, харчових продуктів і добрив може призвести до нестачі продовольства і проблем із заборгованістю в країнах, що розвиваються.

СОТ знизила прогноз глобального економічного зростання на 2023 рік до 2,3% із 3,3%. Цього року, згідно з оцінкою, світова економіка зросте на 2,8%.

Нагадаємо, в росії очікується падіння експорту газу на 33%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram