Новини
9 Жовтня 2019
2 328

Солодка статистика: Експорт українського шоколаду перевищив імпорт

Серед основних покупців вітчизняного шоколаду — Казахстан, Білорусь та Румунія

За перші 8 місяців поточного року експорт України шоколаду та шоколадних виробів становив $99 млн, що на 2% менше аналогічного періоду минулого року. Про це повідомляє асоціація Ukrainian Agribusiness Club на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією, одночасно у натуральному вираженні експорт зріс на 2% або 751 т та склав 37,6 тис. т.

Основною продукцією, яка постачається на зовнішні ринки, є шоколадні цукерки з начинкою або без начинки та шоколад у вигляді блоків, плиток чи батонів (з доданням зерен зернових культур, горiхiв або плодів).

Основні покупці українського шоколаду: Казахстан, який імпортував 11,2% від загального експорту шоколаду з України на $11,1 млн, Білорусь — 8,6% (на $8,5 млн) та Румунія — 6,2% (на $6,2 млн).

В свою чергу, імпорт шоколаду за вісім місяців поточного року склав $77,9 млн, що на 8% більше ніж за аналогічний період минулого року. В натуральному вимірі закупка Україною шоколаду склала 17,8 тис. т, тобто Україна є нетто-експортером шоколаду (коли експорт перевищує імпорт).

Основними постачальниками шоколадних виробів до України стали Польща, яка складає 32,1% від загального імпорту на $25,1 млн, Нідерланди — 17,2% (на $13,4 млн) та Німеччина — 15,6% (на $12,2 млн).

Найбільше закуповуються шоколадні батончики і плитки з начинкою, цукерки, звичайні плитки шоколаду, пасти і вироби з неїстівними іграми та сувенірами.

Нагадаємо, в Євросоюзі у 2017 р. вироблено близько 4 млн т шоколаду на суму €18,3 млрд. 32% від загального обсягу виробництва шоколаду в ЄС належить Німеччині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram