Новини
12 Лютого 2019
974

SOCAR може придбати 600-700 АЗС у Туреччині

Протягом найближчих трьох років компанія має намір інвестувати у турецькі проекти $5,3 млрд

Турецька дочірня компанія азербайджанської державної нафтогазової компанії SOCAR – SOCAR Turkiye Enerji, планує придбати у Туреччині компанію, яка керує мережею з 600-700 автозаправних станцій (АЗС). Про це турецьким ЗМІ повідомив голова SOCAR Turkiye Enerji Заур Гахраманов.

“Компанія планує розширити свою діяльність у Туреччині у секторі розподілу палива. SOCAR Turkiye в листопаді 2018 року стала переможцем тендеру на відкриття 9 АЗС у новому аеропорті Стамбула, а днями домовилася про придбання газорозподільних компаній німецької EWE AG у Туреччині. На сьогодні  розглядається можливость придбання компанії, що володіє як мінімум 600-700 автозаправними станціями”, – зазначив Гахраманов.

Глава SOCAR Turkiye Enerji також повідомив, що наразі інвестиції компанії SOCAR в економіку Туреччини складають $14,2 млрд. Ще $5,3 млрд компанія має намір інвестувати у проекти в Туреччині протягом найближчих трьох років. За словами Заура Гахраманова, сьогодні ринкова вартість SOCAR Turkiye Enerji складає близько $11 млрд.

SOCAR Turkiye Enerji є власником контрольного пакета акцій (51%) нафтохімічного комплексу Petkim Petrokimya Holding. Компанія в Туреччині побудувала нафтопереробний завод STAR, контейнерний термінал, електростанцію, й займається поставками газу на внутрішній ринок.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram