Новини
22 Березня 2019
944

Skoda відмовилась від будівництва нового заводу в Україні

Україна втратила 1,4 млрд інвестицій, 5 тис. нових робочих місць і можливість виробництва 300 тис. авто на рік

Дочірня компанія Volkswagen Group – Skoda Auto передумала виходити на український ринок. Компанія “Єврокар” у офіційному коментарі агенції “Інтерфакс-Україна” пояснила, що змінила плани й для створення нового мультибрендового заводу розглядає інші майданчики у Східній та Південно-Східній Європі.

Що стосується вже діючого в Україні виробництва, то змін у роботі заводу “Єврокар” не передбачається.

“Збірка автомобілів Skoda продовжиться”, – підтвердили представники Skoda Auto.

У “Єврокарі”пояснили, що наразі на заводах Skoda застосовується багатозмінний робочий режим. Виробництво працює зі 120%-им завантаженням потужностей. Тому питання щодо розширення у Volkswagen Group та в Skoda Auto на порядку денному стоїть вже декілька років.

Голова Skoda Auto відвідав Україну ще в 2017 році. Тоді компанія сформувала ряд побажань до української влади, щоб розглядати країну як зовнішній виробничий майданчик для Skoda.

“Однак за цей час Україною так і не були запропоновані умови, які залучили б потенційного інвестора”, – зазначили в “Єврокарі”. І додали, що в країні процвітає активна лібералізація ввезення вживаних авто, фактично хаотизуючи авторинок і заганяючи його до тіньового формату, тоді як до легального бізнесу виставляються високі вимоги.

“Україна не витримала конкуренції у боротьбі за великі інвестиції. Можна сказати, що вона навіть не вступала у боротьбу за €1,4 млрд інвестицій, 5 тис. нових робочих місць та можливісті виробництва 300 тис. автомобілів на рік з рівнем експорту €4,5 млрд”, – підсумували в “Єврокарі”.

Раніше Investory News писали, що в Україні зменшилось виробництво автотранспорту. З початку року було виготовлено 1207 одиниць автотранспортних засобів, що на  7% менше, ніж за перші два місяці минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram