Новини
2 Листопада 2023
298

Скарлетт Йоганссон позивається на штучний інтелект

Технологія використала голос та фото акторки для реклами

Згідно з Variety, ШІ-версія Скарлетт Йоганссон з’являється у 22-секундному рекламному ролику нібито під час знімань “Чорної вдови” (що може спровокувати позов ще й від Marvel), а її голос каже:

“Як справи? Це Скарлетт і я хочу, щоб ви пішли зі мною‎. Програма не обмежується лише створенням аватарів, тут можна генерувати зображення з текстом і навіть відео за допомогою ШІ. Ви не можете цього пропустити”.

Внизу оголошення розробник програми Convert Software додав примітку — “контент, створений Lisa AI та не має нічого спільного з цією людиною”.

Представники Йоганссон кажуть, що акторка ніколи не рекламувала сама програму і не надавала дозволу на використання свого голосу чи зображення. Адвокат Кевін Йорн заявив, що ситуацію будуть розв’язувати “‎на законних підставах”.

“Ми не сприймаємо ці речі легковажно. За таких обставин дотримуватимемося звичайного плану дій за допомогою всіх засобів правового захисту, які у нас будуть”, — сказав адвокат Скарлетт у заяві Variety.

Подібні “‎сюрпризи” від ШІ, здається вже нікого не дивують — образ Тома Генкса, наприклад, використали для реклами стоматологічної страховки, тоді як скопійований голос актора Стівена Фрая озвучив документальний фільм.

Нагадаємо, в ЄС досягли прогресу щодо закону регулювання ШІ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram