Новини
29 Липня 2019
733

Сінгапурський Grab інвестує $2 млрд в інфраструктуру Індонезії

В країні створять транспортну мережу нового покоління та вдосконалять сферу охорони здоров’я 

Сінгапурський сервіс таксі Grab оголосив, що протягом наступних п’яти років інвестуватиме $2 млрд на розвиток Індонезії, використовуючи капітал, отриманий від японського технологічного інвестора SoftBank Group Corp, повідомляє Reuters.

У компанії зазначили, що інвестиції будуть спрямовані на створення транспортної мережі нового покоління та вдосконалення таких критично важливих напрямів, як система охорони здоров’я. “SoftBank інвестує $2 млрд в країну через Grab, щоб прискорити оцифрування найважливіших послуг та інфраструктуру”, – повідомили у Grab.

Видання зазначає, що раніше Масайоші Сан, засновник і глава SoftBank, повідомив журналістам, що його компанія інвестує $2 млрд в Grab. “Він не уточнив, чи мова йде про нові кошти, чи про раніше оголошені”, – пише Reuters.

І додає, що за словами пана Сана, SoftBank також допоможе Grab побудувати другу штаб-квартиру в індонезійській столиці Джакарті.

Нагадаємо, на початку березня найбільший сервіс таксі в Південно-Східній Азії Grab залучив $1,46 млрд від фонду Vision Fund японського холдингу SoftBank. Загальний обсяг раунду, в якому також брали участь Microsoft, Toyota і Hyundai Moto, склав $4,5 млрд. Сервіс оцінили в $14 млрд.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram