47

Сінгапур очолив рейтинг країн за рівнем ухвалення криптоактивів

До трійки лідерів також увійщли Гонконг та ОАЕ

Сінгапур, Гонконг та ОАЕ очолили рейтинг країн за рівнем прийняття криптоактивів, залишивши позаду країни Європи та Південної Америки. Це випливає із звіту компанії Henley & Partners, пише Incrypted.

Дослідження охоплює 28 країн, у яких у тій чи іншій формі діють програми інвестиційної міграції. Експерти використовували такі критерії, як громадське прийняття, працююча інфраструктура, рівень інновацій та технологій, нормативно-правове середовище, податки тощо.

Найвищу оцінку — 45,7 із 60 — отримав Сінгапур. Серед окремих переваг країни експерти виділили економічні чинники, рівень інновацій та сприяння владі. При цьому серед населення прийняття криптоактивів є нижчим, ніж в ОАЕ чи США.

Сінгапур сприяє прийняттю криптовалют за допомогою банківської системи, що підтримує, значних інвестицій і всеосяжного регулювання.

На другому місці знаходиться Гонконг. Основними драйверами тут є порівняно м’якше оподаткування, високий рівень прийняття та розвитку криптовалютна інфраструктура. Оцінка цієї юрисдикції — 42,1.

ОАЕ розташувалися на третьому місці. Тут найвищий рівень прийняття криптоактивів серед усієї трійки. Найбільш потужним драйвером виступає максимальна лояльність системи оподаткування з вільними зонами, що діють. Оцінка юрисдикції — 41,8.

До п’ятірки найкращих увійшли також США та Велика Британія.

У топ-20 немає жодної з країн СНД, включаючи Україну. При цьому у 2023 році країна увійшла до п’ятірки найкращих, згідно з дослідженням експертів Chainalysis. Україна поступилася Індії, Нігерії, В’єтнаму та США. Водночас вона обійшла такі великі ринки, як Бразилія, Китай, Туреччина та рф.

Нагадаємо, у Південній Кореї спіймали автора криптоафери на $16 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram