Новини
24 Березня 2022
546

Швейцарія заморозила понад $6 мільярдів російських активів у межах санкцій

У цю суму входить низка об’єктів нерухомості на туристичних курортах Швейцарії

Швейцарія заморозила російські активи на суму близько 5,75 млрд франків ($6,17 млрд) в межах санкцій. Ця сума, ймовірно, зросте, пише Reuters із посиланням на представника Державного секретаріату з економіки (SECO) Ервіна Боллінгера.

“Сьогодні вперше я можу надати вам інформацію про суму заморожених коштів. На сьогодні SECO відомо про кошти та активи на загальну суму близько 5,75 млрд швейцарських франків”, — сказав він.

У цю суму входить низка об’єктів нерухомості на туристичних курортах Швейцарії.

Швейцарський чиновник наголосив, що це не остаточна сума. У разі розширення списку санкцій Євросоюзу, який Швейцарія почала застосовувати, всупереч свому нейтралітету, розмір заморожених активів зростатиме.

За експертними оцінками, у Швейцарії може бути до $213 млрд російських активів, але в SECO застерігають, що далеко не всі ці гроші підпадають під санкції. “Не кожна фізична чи юридична особа, яка потрапила під санкції, має активи у Швейцарії. І, з іншого боку, не кожен росіянин, який володіє активами у Швейцарії, перебуває у списку санкцій”, — сказав чиновник.

Як писали раніше Investory News, голова Національного банку України Кирило Шевченко звернувся до центробанків Канади, Японії, Великої Британії, США, Швейцарії та Європейського центрального банку із закликом переглянути та розірвати кореспондентські відносини з усіма банками Росії та Білорусі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram