Новини
2 Грудня 2022
421

Швеція надає великий “зимовий пакет” допомоги Україні

В ньому серед іншого передбачені системи ППО

Україна отримає новий “зимовий пакет” допомоги від Швеції на суму майже $338 млн, до складу якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

“Новий “зимовий пакет” допомоги від уряду Швеції на майже $338 млн, який, зокрема, включає ППО — вагомий внесок у нашу стійкість та перемогу”, — зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він повідомив, що обговорив з прем’єр-міністром Ульфом Крістерссоном підтримку, необхідну для відновлення українських об’єктів енергоінфраструктури.

“Шведські трансформатори, генератори та інше обладнання вже допомагає у відновленні української енергосистеми. Дякуємо. Водночас захист неба над Україною від терористичних атак росії залишається для нас пріоритетом”, — додав він.

Шмигаль зазначає, що також Швеція долучилася до ініціативи президента України GrainfromUkraine, виділивши €10 млн на закупівлю українського зерна для країн Азії та Африки.

“Проговорили з паном Крістерссоном й амбітні плани на близьке майбутнє: приєднання України до ЄС та масштабну повоєнну відбудову”, — повідомив прем’єр України.

Нагадаємо, Зеленський запросив Маска до України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram