Новини
21 Липня 2023
333

Штучний інтелект писатиме новини

Google наразі тестує таку можливість

Фото: Andrew Kell/Reuters

Компанія Google тестує продукт, який використовує технологію штучного інтелекту (ШІ) для створення новин, пише The New York Times із посиланням на джерела.

Інструмент, відомий всередині під робочою назвою Genesis, може отримувати інформацію — наприклад, деталі поточних подій — і генерувати новинний контент.

Один із трьох людей, знайомих із продуктом, сказав, що Google вважає, що він може слугувати своєрідним особистим помічником для журналістів, автоматизуючи одні завдання, щоб звільнити час для інших.

Деякі керівники, які бачили презентацію Google, описали її як тривожну. Двоє людей сказали, що, здавалося, сприймають як належне зусилля, які витрачаються на створення точних і хитрих новин.

Новинні організації в усьому світі борються з питанням, чи використовувати інструменти штучного інтелекту у своїх редакціях. Вони мають намір вивчити потенційні можливості використання ШІ, щоб побачити, як це можна відповідально застосувати до сфери новин із високими ставками, де секунди й точність мають важливе значення.

Але новий інструмент Google, безперечно, викличе занепокоєння серед журналістів, які десятиліттями пишуть власні статті. Деякі інформаційні організації, включно з Associated Press, давно використовують штучний інтелект. Вони створюють звіти про прибутки компаній, але вони залишаються невеликою частиною статей сервісу порівняно з тими, які генерують журналісти.

Штучний інтелект може це змінити, дозволяючи користувачам генерувати статті, які, якщо їх не редагувати та ретельно не перевіряти, можуть поширювати дезінформацію та впливати на сприйняття традиційно написаних історій.

Раніше Investory News писали, що глава SEC США побачив в ШІ загрозу фінансовій стабільності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram