Новини
11 Липня 2022
480

Штрак-Циммерман закликає Німеччину виділяти більше збройної допомоги Україні

Політик вважає, що того що Німеччина робить замало

На фото: Марі-Агнес Штрак-Циммерман

Німеччина має більше та швидше допомагати зброєю Україні, інакше сама зіткнеться з наслідками, написала голова комітету з оборони німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман у Твіттері.

“Якщо ми й надалі будемо так мало робити в справах України, то нам доведеться відповідати за історично важливі проблеми… Якщо програє Україна, програє Європа”, — написала політик.

За її словами, жодним чином не можна продовжувати діяти стосовно України так, як це відбувається зараз. Штрак-Циммерман очікує чіткого керівництва та відповідних дій від відомства федерального канцлера, яке поки “нічого не робить”.

Генеральний інспектор Бундесверу Еберхард Цорн думає лише про німецьку армію, і це його робота, “але це відверто недалекоглядно з огляду на Україну та наслідки для Німеччини та Європи”, заявила голова комітету. Вона висловила думку про необхідність створення посади нейтрального координатора з питань постачання озброєнь.

Штрак-Циммерман, яка є членом Вільної демократичної партії, що входить до керуючої коаліції, від самого початку війни почала активно обстоювати ідею постачання зброї Україні, хоча до 24 лютого мала іншу думку. Наразі голова комітету з оборони німецького Бундестагу є одним з основних адвокатів надання нашій державі озброєнь.

Нагадаємо, що у Лугано домовилися про підтримку для України майже на $2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram