Новини
6 Вересня 2024
47

Шрі-Ланка запроваджує безвіз

Доступ відкрили для 38 держав

Шрі-Ланка оголосила про негайний безвізовий режим для туристів з 38 країн, щоб залучити більше туристів. Нові правила мали набути чинності з 1 жовтня 2024 року, але почали діяти вже зараз, повідомляє VisaGuide.World.

“Кабмін уповноважив президента запровадити безвізовий доступ для громадян 38 країн з негайним набранням чинності, ухваливши спрощений сінгапурський підхід „одного штампу“”, — написав міністр закордонних справ Шрі-Ланки Алі Сабрі на X.

Це рішення спрямоване на розвиток туризму та полегшення доступу до країни для іноземних туристів.

Безплатний штамп прибуття можна отримати на 30 днів. Попередньо програма діятиме 6 місяців.

34 країн, які мають право на безплатні візи (ще 4 країни поки невідомі): Австралія, Австрія, Бахрейн, білорусь, Бельгія, Канада, Китай, Чехія, Данія, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Іран, Ізраїль, Італія, Японія, Казахстан, Малайзія, Непал, Нідерланди, Нова Зеландія, Оман, Польща, Катар, росія, Саудівська Аравія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Таїланд, Об’єднані Арабські Емірати, Велика Британія, США.

Колишній міністр туризму та радник президента з питань туризму Харін Фернандо додав, що Кабінет міністрів схвалив систему, подібну до сінгапурської, що дозволяє безвізовий доступ для 38 країн із негайним набуттям чинності. Він зазначив, що цей захід надасть президенту повні повноваження щодо впровадження нового процесу, який, як очікується, зменшить поточні затори, з якими стикаються туристи.

Як писали раніше Investory News, Барселона бореться з напливом туристів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram