Новини
24 Грудня 2021
683

Шрі-Ланка планує погасити борг перед Іраном за нафту: Замість грошей платитиме чаєм

Такий спосіб оплати не порушить санкції, введені проти Ірану Сполученими Штатами та ООН

Шрі-Ланка планує погасити заборгованість за отриману з Ірану нафту постачанням чаю, повідомляє ВВС з посиланням на міністра плантацій Рамеша Патірана.

За його словами, країна сподівається щомісяця відправляти до Ірану чай на суму $5 млн для погашення боргу обсягом $251 млн. “Шрі-Ланка переживає серйозну боргову та валютну кризу, яка посилилася через втрату туристичних доходів під час пандемії коронавірусу. Країна погашатиме зовнішній борг чаєм вперше у своїй історії”, — пише видання.

Патірана зазначив, що оплата боргу чаєм не порушить санкції, введені проти Ірану Сполученими Штатами та ООН, оскільки чай із гуманітарних міркувань був віднесений до категорії харчових продуктів. Крім того, іранські банки, внесені до чорного списку, не будуть залучені.

Зазначається, що наступного року Шрі-Ланці потрібно виплатити близько $4,5 млрд зовнішніх боргів. На листопад валютні резерви країни скоротилися до $1,6 млрд.

Раніше Investory News писали, що кенійський чай знаходиться під загрозою через зміну клімату. Підвищення температури й екстремальні опади у Кенії в майбутньому негативно позначаться на виробництві чаю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram