Новини
19 Грудня 2023
348

Шотландське подружжя здійснило подорож на електромобілі від Північного до Південного полюса

Мандрівники Кріс і Джулі Ремсі перетнули Землю на Nissan Ariya e-4ORC

На фото: Кріс і Джулі Ремсі\Instagram

Шотландські мандрівники Кріс і Джулі Ремсі заявили про успішне завершення своєї дев’ятимісячної подорожі Pole To Pole EV на електромобілі. Про це вони повідомили у себе в Instagram, пише Liga.

Це була перша у світі експедиція, яка пролягла від Північного до Південного полюса на електромобілі Nissan Ariya e-4ORCE. Електромобіль був модифікований ісландською компанією Arctic Trucks, яка збільшила шини та колісні арки, а також додала обладнання для ожеледиці та посилила кузов. Внаслідок цього, запас ходу автомобіля скоротився до 240-320 км проти стандартного запасу у 437 км.

Під час арктичних і антарктичних частин подорожі, пара використовувала різні хитрощі для збереження заряду батареї, наприклад, накривали автомобіль спеціальним наметом або створювали снігові стіни для захисту від холодного вітру.

Для заряджання автомобіля мандрівники використовували вітрову турбіну або сонячні панелі, в залежності від погодних умов. В деяких випадках їм доводилося використовувати бензиновий генератор.

Маршрут експедиції пролягав через Америку, де було багато зарядних пристроїв. Однак на Південній півкулі були складнощі із заряджанням, тому у пригоді стала компанія Enel X Way, яка встановила зарядні станції вздовж маршруту і пообіцяла зробити їх доступними для користувачів.

Pole To Pole EV — це розширення попередньої подорожі Кріса і Джулі, які 2017 року успішно проїхали від Великої Британії до Монголії на електромобілі Nissan Leaf. Під час цієї експедиції вони заряджали свій автомобіль головним чином за допомогою розеток поблизу дороги.

Завдяки цим експедиціям, Кріс і Джулі Ремсі довели, що електромобілі можуть бути вдалим вибором для пересування в екстремальних умовах.

Нагадаємо, власники Tesla, у яких є вдома сонячна батарея та зарядний пристрій Powerwall, тепер зможуть заряджати свій автомобіль за допомогою сонячної енергії. Подробиці — за посиланням

Тим часом у Швеції будують першу у світі постійну 21-кілометрову електричну дорогу, яка заряджатиме електромобілі під час руху.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram