Новини
11 Травня 2021
759

Шмигаль анонсував підвищення податків: Кого це торкнеться

Кабінет міністрів не планує підвищувати їх для фізичних осіб, малого та середнього бізнесу

В Україні можуть зрости податки, однак це торкнеться не всіх категорій бізнесу. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Йтиметься про великий бізнес з високим показником рентабельності.

“Загальнодержавні податки ми підвищувати не плануємо — ті, що платять кожен громадянин або кожне підприємство. Щодо перегляду окремих акцизів, екологічних платежів, якихось зборів — зараз всередині Міністерства фінансів і профільних міністерств йдуть розрахунки та дискусії”, — розповів Шмигаль.

Водночас можливі зміни в оподаткуванні не торкнуться фізосіб, малого і середнього бізнесу. А мова піде про можливі зміни, щоб “наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямах”.

“Але це буде стосуватися не простих людей, не малого і середнього бізнесу. Це дійсно буде стосуватися окремих напрямків, які мають високу маржинальність і повинні платити більше, як це є в інших цивілізованих країнах світу”, — додав прем’єр.

Нагадаємо, за останні чотири роки 55 компаній змінили місце реєстрації з великих міст на сільські об’єднані територіальні громади (ОТГ). Це 4% від усіх великих платників податків.

Досвід США. Як писали раніше Investory News, президент США Джо Байден вирішив збільшити податки для багатих майже вдвічі, щоб профінансувати план підтримки американських сімей вартістю в $1 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram