Новини
4 Липня 2022
707

Що замовляють українці у Glovo в умовах воєнного часу

Найпопулярнішими категоріями є їжа та супермаркети

Сервіс Glovo почав відновлювати роботу в містах, де це було можливо та безпечно, вже через два дні з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Роботу платформи адаптували до комендантського годинника, але в містах із напруженою ситуацією на час повітряних тривог додаток припиняє роботу та відновлює її, коли небезпека пройшла.

Проаналізувавши дані платформи за період з 26 лютого по 10 червня 2022 року, компанія Glovo поділилася спостереженнями та розповіла, як і що замовляють українці під час воєнного часу, повідомляє ITC.

На цей час сервіс Glovo пропонує доставку їжі та продуктів, аптечних товарів, а також різні послуги мешканцям 34 українських міст, у п’яти з яких сервіс запустив роботу вперше вже під час воєнного стану — Коломиї, Самборі, Калуші, Мукачеві, Стрию.

Перелік найбільш популярних ктегорій у додатку залишився без змін: на першому та другому місцях “Їжа” та “Супермаркети” — на ці категорії припадає найбільша кількість замовлень, а на третьому місці — “Здоров’я та Краса”. Нова благодійна категорія “Допоможи Україні!”, яку сервіс запустив на початку березня 2022 року, відтіснив на п’яту позицію “Магазини”.

З відновленням покриття сервісу в Україні кількість замовлень, здійснених через програму, зростає і вийшла вже на 51% від довоєнного рівня. Однак, спостерігаємо деякі рекорди: за більш ніж три місяці найактивніший користувач Glovo зробив 177 замовлень, а кур’єр доставив 1119 замовлень. Середній чек замовлень на платформі Glovo становить близько 350-400 грн, при цьому найбільший чек за період 20 239 грн, а найменший — 1,10 грн — замовлення пари бахіл.

З ресторанів та віртуальних брендів найчастіше замовляють піцу, бургери, шаурму, кебаби та круасани. До 24 лютого найпопулярнішою стравою у додатку був бургер, але тепер піца потіснила його у 17 містах. Проте бургер продовжує бути лідером ще у Чернівцях, Трускавці, Самборі, Кременчуці.

Серед замовлень із партнерських супермаркетів та локацій Glovo Express найчастіше зустрічаються овочі та фрукти, алкогольні напої, молочна продукція та яйця, сигарети, солодкі напої. Наприклад, Київ є водночас лідером замовлень цигарок та аксесуарів до них та солодких напоїв.

На заході України — Чернівцях, Луцьку, Тернополі, Ужгороді, Самборі — найбільше замовляли фрукти, а саме яблука. Хмельницький — єдине місто, де найчастіше замовляють курятину, а у Кривому Розі найбільш популярні страви швидкого приготування. Картопля у трійці популярних замовлень практично для всіх міст, де сьогодні є Glovo.

Категорія “Здоров’я та Краса” тепер дозволяє не лише замовити медикаменти, а й отримати медичну онлайн-консультацію та навіть викликати лікаря додому. Попри те, що сезон застуд давно завершився, нова вертикаль послуг продовжує зростати. Зокрема, за три місяці роботи опції користувачі частіше замовляли консультації терапевта та дерматолога, а також психолога. Останні два фахівці залишаються в топі замовлень послуг у червні. Що стосується замовлень з аптек, то частіше кур’єри доставляють протизапальні препарати, спреї від нежитю, засоби від головного болю та знеболювальні.

Не змінилася увага користувачів і до нової категорії на платформі “Допоможи Україні!”. Трохи більше, ніж за три місяці роботи, українським користувачам вдалося зібрати понад 600 тис. грн, які розподілилися між благодійними організаціями, що є присутніми у додатку. За кількістю та розміром донатів за цей час найбільше підтримували “Повернись Живим”, “Пригости Захисника” та UAnimals.

За весь час роботи благодійної категорії за кордоном користувачі Glovo разом зібрали понад €140 тис., а найбільше вкладів на гуманітарні потреби українців зробили користувачі в Іспанії, Румунії та Польщі. Окрім цього, український офіс Glovo у червні передав до “Повернися живим” ще 1,7 млн ​​грн (6,6 млн грн всього за період з 24 лютого).

Завдяки гнучкості бізнес-моделі Glovo, а саме можливості максимально обмежити вплив зовнішніх факторів на швидкість доставки, користувачі продовжують отримувати свої замовлення менш ніж за годину, попри пробки чи дефіцит пального. Враховуючи географію міст та особливості інфраструктури, сервіс розподіляє кур’єрів з різним видом транспорту так, щоб не лише зберігати, а й покращувати швидкість доставки. Сьогодні на платформі вже 5800 активних кур’єрів, з яких 43% доставляють замовлення на велосипедах, 31% та 25% на авто та мопедах відповідно, решта — пішки. А всього за час воєнних дій кур’єри встигли подолати 4,6 млн км.

Нагадаємо, що Укрпошта відкрила магазин на Amazon. Вона стала першою поштовою компанією у світі, яка це зробила.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram