Новини
17 Січня 2021
2 702

Що означають назви моделей Tesla

Ілон Маск нічого не робить просто так і цей принцип стосується йменування моделей електромобілів

На фото: Tesla Model S

Засновник Tesla Ілон Маск був би не собою, якби не заклав у назву своїх електромобілів жартівливу основу. У лінійці звичайних автовиробників є система в найменуванні моделей, які або називаються іменами власними, або літерними, або цифровими індексами та в їх розподілі можна простежити певну логіку.

Цифри та букви зазвичай вказують на положення автомобіля в модельній гаммі — чим більше цифра/буква, тим вище модель в ієрархії марки.

З Tesla інший випадок. Засновник компанії Ілон Маск давав своїм електромобілям позначення таким чином, щоб вони створили акронім SEXY CARS.

З останнім словом поки не складається, оскільки серійних електромобілів з цими індексами (пікап Cybertruck, квадроцикл ATV, спорткар Roadster і тягач Semi) поки немає, лише прототипи, але інші моделі вже випускаються.

На фото: Tesla Semi

У SEXY за букви відповідають седани Model S і Model 3, а також кросовери Model X і Model Y. Проблема тільки в тому, що Model 3 спочатку мала називатися Model E, але згодом Маск відмовився від цього індексу через потенційні судові позови з Ford, який 2000 року зареєстрував за собою цей товарний знак.

Всупереч тому, що серійний автомобіль з таким позначенням в американського автогіганта так і не вийшов, Ілон вважав за краще назвати свій електромобіль Model 3, в індекс якого цифра стилізована під літеру “E”.

В результаті Ford отримав від епатажного бізнесмена ляпас у Twitter, коли глава Tesla заявив на своїй сторінці, що “Ford намагається вбити секс”, відсилаючи до неможливості назвати три перших моделі Tesla так, як планувалося спочатку — Model S, Model E і Model X.

Раніше Investory News дізнавались, чи варто інвестувати в Tesla. Адже акції жодної компанії так не надихають інвесторів, ніж акції виробника електромобілів Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram