Новини
18 Вересня 2020
848

Щедрий подарунок: Вісім трейдерів отримали по $250 тисяч й більше у криптовалюті від біржі Uniswap

Компанія випустила власні токени UNI
Децентралізована біржа Uniswap випустила свої токени UNI та роздала частину з них користувачам. У результаті 8 трейдерів отримали від 95 тис. до 245 тис. монет, а це від $250 тис. до $750 тис. за поточним курсом активу у $2,5. Близько 50 осіб забрали від 10 тис. до 95 тис. монет, тобто $25-250 тисяч, повідомляє РБК.

“Приблизно 100 тис. користувачів отримали виграш у різних обсягах”, – довелося підрахувати компанії за допомогою аналізу гаманця, з яким Uniswap проводить роздачу своєї криптовалюти.

Наприклад, відповідно до цієї транзакції, невідомий трейдер вивів із призового пула 150 тис. токенів UNI – близько $430 тис. Базовий приз склав 400 токенів UNI, за поточною ціною це близько $1 тисячі, хоча її ціна доходила й до $4,5.

“Таку нагороду отримав кожен трейдер, який провів як мінімум одну операцію на Uniswap до 1 вересня поточного року. Але інші користувачі отримали більше. Йдеться про тих, хто надавав майданчику ліквідність”, – зазначає видання.

І додає, що на Uniswap трейдери можуть внести свою криптовалюту в пул ліквідності. Ці активи використовуються майданчиком для підтримки обсягу торгів. Натомість біржа платить відсоток з комісій від укладених угод. “Інакше кажучи, для користувача це працює як депозит в банку”, – пояснили у компанії.

На ранніх етапах існування майданчика обсяг торгів був низьким. Uniswap потребувала ліквідності, щоб продовжувати працювати, без цього вона могла не вижити.  “Ймовірно, це стало причиною, за якою команда Uniswap вирішила нагородити ранніх користувачів. Чим раніше трейдер розпочав надавати біржі свою криптовалюту, тим більший приз йому дістався”, – зазначається у повідомленні.

Наприклад, один з користувачів біржі безкоштовно отримав криптовалюту приблизно на півмільйона доларів, про що розповів його товариш у своєму Twitter-акаунті.

Через роздачу токенів від Uniswap у мережі Ethereum різко збільшилися комісії. Користувачі намагалися забрати приз якомога швидше, через це були готові платити по $50 за одну транзакцію. Завдяки цьому майнери ETH встановили рекорд, заробивши за одну годину $1 млн.

Нагадаємо, біткоїн-біржа Bittrex припинить обслуговувати користувачів з України та Білорусі.

Тим часом для відновлення економіки Європейський Союз використовуватиме криптоактиви. Створюється фінансовий інструмент післякризового відновлення – фонд розміром у €750 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram