Новини
27 Січня 2023
365

Shell може відмовитися від торгівлі енергоносіями в Німеччині та Британії

Причиною є висока волатильність цін на електроенергію


Енергокомпанія Shell розглядає можливість виходу їхніх роздрібних підприємств з продажу електроенергії у Великій Британії, Німеччині та Нідерландах у зв’язку з “жорсткими ринковими умовами”, пише Reuters.

Європейські постачальники енергоресурсів протягом останнього року боролися зі стрімким зростанням оптових цін і зусиллями урядів, спрямованими на захист споживачів від зростання рахунків.

Shell заявила, що розпочала стратегічний огляд трьох підприємств, який, ймовірно, займе кілька місяців, але жодного рішення щодо їхнього майбутнього ще не прийнято.

У 2022 році Shell інвестувала майже $1,5 млрд у свій британський бізнес з роздрібної торгівлі електроенергією, щоб допомогти йому витримати величезну волатильність цін на електроенергію, яка спричинила крах кількох конкуруючих британських комунальних підприємств.

Shell Energy Retail, британський підрозділ компанії, обслуговує 1,4 млн клієнтів, тоді як німецький підрозділ — 110 тис., а нідерландський — 15 тис.

Shell заявила, що її оптові та комерційні енергопостачальні компанії (B2B) не є частиною стратегічного підрозділу, так само як і компанії, що займаються енергопостачанням для населення в США та Австралії.

Попри те, що роздрібний бізнес зазнав труднощів, компанія Shell планує отримати рекордний річний прибуток обсягом понад $30 млрд у 2022 році — про фінансові результати компанія оголосить 7 лютого.

Нагадаємо, торік “Укрзалізниця” отримала понад 10 мільйонів гривень збитків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram