Новини
18 Червня 2024
197

Сервіси “обміну будинками” набувають популярності

Новий тренд витісняє Airbnb з ринку житла для туристів

Протягом багатьох років платформа Airbnb, що дає змогу туристам на короткостроковий період орендувати у приватних власників квартиру або будинок на час відпустки, залишалася одним із найпопулярніших варіантів пошуку житла. Однак у деяких містах ціни на сервісі стали настільки високими, що змусили мандрівників замислитися про доцільність його використання.

У сервіса з’явився серйозний конкурент — так званий “обмін будинками”, який набирає дедалі більшої популярності. Суть його полягає в тому, що власники житла, від’їжджаючи зі свого будинку на певний час, пропонують пожити в ньому практично безплатно іншим людям — натомість вони отримують можливість так само пожити певний час у чужому будинку.

Як пише Bloomberg, пропонувати свій будинок в обмін на проживання в чужому — далеко не нова концепція, але цей сегмент туристичної індустрії, процвітає на тлі високої інфляції, нормалізації віддаленої роботи та стрімкого зростання цін у готелях.
Усі чотири компанії з обміну будинками — Kindred, ThirdHome, HomeExchange і Behomm, з якими зв’язалося видання, повідомили про двозначне або тризначне зростання у 2023 році порівняно з попереднім роком.

Наприклад, платформа Kindred із членством тільки за запрошенням і доступом до 30 тис. будинків у 100 містах, заснована лише 2022 року, у 2023 році збільшила обсяг обміну будинками на 800% порівняно з минулим роком.

Тим часом HomeExchange, заснована ще 1992 року, яка налічує понад 170 тис. членів у 140 країнах, у 2023 році показала зростання кількості обмінів житлом на 53%, тоді як платформа ThirdHome, розрахована винятково на власників елітної нерухомості за ціною від $500 тис.(17,5 тис. будинків у 100 країнах), за минулий рік наростила кількість членів на 41%, а обсяг обмінів — на 16%.

Нагадаємо, в яких містах Європи найдешевше взяти машину напрокат.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram