Новини
10 Липня 2019
2 386

Сервіс Bolt оцінив тіньовий ринок таксі в Україні у сотні мільйонів гривень

Щорічний оборот ринку послуг таксі становить близько 40 млрд грн, але 98% цих грошей працюють неофіційно

У великих містах України місячний оборот ринку таксі досягає сотень мільйонів гривень, повідомляє Економічна правда. Як розповів Тарас Потічний, регіональний менеджер Bolt в Україні, провести підрахунки можна за допомогою середнього чека. “У Києві це 100 грн. Відповідно, якщо 4 млн поїздок (тобто, оцінка кількості поїздок на таксі мешканців міста на місяць) помножити на 100 грн, виходить місячний оборот ринку таксі Києва, який дорівнює 400 млн грн”, – заявив він.

У регіонах, тобто в більш-менш великих містах, таких як Львів, Одеса чи Харків, середній чек близько 70 грн. “Місячний оборот так само легко рахується”, – зазначив він. Що стосується менших міст, тут підрахувати складніше. “Річ у тім, що у маленьких містах набагато менший середній чек і дає збій статистика за кількістю поїздок. Там таксі для населення вже швидше преміум-послуга, ніж засіб пересування по місту”, – пояснив він.

Він розповів, як у Bolt оцінюють частку ринку в Україні. “Для цього ми дивимося на великі міста. Беремо реальне населення міста й припускаємо, яку кількість поїздок на таксі мешканці міста здійснюють на місяць”, – зазначив він.

За словами Потічного, Київ оцінюється в 4 млн поїздок на місяць. “Знаючи, скільки поїздок ми здійснюємо, стає зрозуміла наша частка ринку. Ґрунтуючись на різноманітних даних, які ми збираємо від водіїв автопарків, будуємо припущення про частку ринку інших гравців”, – розповів він. І додав, щорічний оборот ринку таксі в Україні становить 40 млрд грн і 98% з цих грошей працюють в “тіні”.

Крім того, видання повідомляє, що згідно з даними Monobank, які співзасновник фінансового сервісу Олег Гороховський називає репрезентативними, за кількістю поїздок компанія Uber займає 51% ринку таксі в Україні, Uklon – 25%, Bolt – майже 13%.

Нагадаємо, провідна європейська платформа для замовлення поїздок Bolt спільно зі страховою компанією “УНІКА” створили унікальну програму страхування життя і здоров’я пасажирів. Кожна поїздка користувачів платформи для замовлення поїздок Bolt буде застрахована на суму до 1 млн грн. При цьому страхові платежі повністю покриватиме компанія – ні з водія, ні з пасажира додаткова плата за страховку стягуватися не буде.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram