Новини
24 Липня 2023
342

Сем Альтман запускає власний криптопроєкт

Стартап творця ChatGPT Worldcoin матиме технологію World ID

Криптовалютний стартап Tools for Humanity гендиректора компанії-творця ChatGPT Сема Альтмана Worldcoin у понеділок, 24 липня, запускає власний токен, пише Reuters.

При цьому Worldcoin, заснований Семом Альтманом та Алексом Бланією у 2019 році, планує використати технологію сканування очей для ідентифікації користувачів.

“Основною пропозицією проєкту є World ID — обліковий запис, який може отримати тільки реальна людина. Щоб отримати World ID, клієнт реєструється для сканування оболонки ока за допомогою “кулі” Worldcoin — срібної кулі розміром приблизно з кулю для боулінгу. Як тільки сканування підтверджує, що користувач є справжньою людиною, вона створює World ID”, — пише агентство.

Проєкт має 2 млн користувачів у бета-версії, а з запуском у понеділок Worldcoin розширює масштаби операцій до 35 міст у 20 країнах. В якості заохочення ті, хто зареєструється в певних країнах, отримають криптовалютний токен Worldcoin WLD.

Binance, найбільша криптовалютна біржа, заявила, що включить Worldcoin до свого лістингу, а попереднє відкриття торгів очікується в понеділок о 09:00 за Гринвічем.

Нагадаємо, глава SEC США побачив в ШІ загрозу фінансовій стабільності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram