Новини
29 Січня 2019
843

Саудівська Аравія хеджувала свої інвестиції в Tesla

Таким чином країна продовжує стратегію переходу економіки від нафтової залежності

Саудівська Аравія застрахувала від ризиків весь обсяг своїх інвестицій у Tesla  для того, щоб захистити себе від можливих втрат через падіння акцій американської компанії, пише Financial Times.

За останні тижні Фонд державних інвестицій Саудівської Аравії (PIF) хеджував майже всі свої 4,9% акцій Tesla. А це означає, що фонд все ще володіє акціями, але він направив їх на інші позиції, які захищають його від падіння курсу акцій Tesla, пише видання.

Наступного дня після хеджування в Tesla оголосили про масові звільнення і попередили про «дуже важкі» часи, після чого ціна акцій компанії впала майже на 15%.

Глава Tesla Ілон Маск розповів FT, що не мав звʼязку з PIF вже кілька місяців. Тому невідомо, володіє королівство акціями чи ні.

В 2018 р. Саудівська Аравія придбала близько 5% акцій Tesla. Це зробило державу одним з найбільших акціонерів компанії. Вартість операції оцінюється у $2-3 млрд.

Таким чином країна продовжує стратегію переходу економіки від нафтової залежності, зазначає видання.

П’ять місяців тому Ілон Маск написав у Twitter, що Саудівська Аравія готова підтримати угоду щодо викупу всіх акцій компанії по $420 за штуку і зробити її приватною. Цей пост дорого обійшовся Маску, оскільки Комісія з цінних паперів США порахувала його таким, що маніпулює ціною на акції. Він повинен був піти з поста очільника ради директорів Tesla, заплатити штраф у розмірі $20 млн і призначити нових членів ради директорів.

Нагадаємо, хеджування – це відкриття угод на одному ринку для компенсації впливу цінових ризиків позиції на іншому ринку. Зазвичай така операція здійснюється з метою страхування від ризику падіння цін шляхом укладання угод на строкових ринках.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram