Новини
10 Липня 2024
140

Саудівська Аравія непублічно шантажує ЄС

Країна застерегла G7 від конфіскації російських активів

Саудівська Аравія на початку цього року в приватному порядку натякнула, що може продати деякі європейські боргові зобов’язання, якщо G7 наважиться конфіскувати заморожені активи рф, пише Bloomberg.

За словами двох співрозмовників видання, саудівці у розмовах конкретно вказали боргові зобов’язання, випущені Міністерством фінансів Франції.

Вкладення Саудівської Аравії у євро та французькі облігації можуть сягати десятків мільярдів євро. Продаж цього обсягу, найімовірніше, не мав би суттєвого значення, але за Саудівською Аравією могли б потягнутися інші країни.

Позиція Саудівської Аравії змінилася після того, як країни G7 запропонували альтернативний спосіб використання російських активів, який не передбачає їхньої конфіскації.

Співрозмовники Bloomberg не знають, з чим пов’язані погрози Саудівської Аравії — чи то вона боялася створення прецеденту, який у майбутньому міг би бути використаний проти інших країн, чи то проявила солідарність з рф. Не виключено, що Саудівська Аравія просто блефувала — для країн Перської затоки не так багато надійних альтернатив, якими можна було б замінити долар і євро.

Нагадаємо, на мосбіржі почалися проблеми з турецькими лірами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram