Новини
27 Травня 2024
149

Ryanair заявили про зниження ціни на квитки влітку

Вартість перельотів у лоукостері буде навіть нижчої, ніж очікувалося

Генеральний директор ірландського лоукостера Ryanair Майкл О’Лірі заявив, що вартість польотів на крилах його авіакомпанії в пік літнього сезону буде нижчою, ніж очікувалося, пише Financial Times.

Як зазначає О’Лірі, попит на польоти цього літа виявився “позитивним”, а “нещодавні ціни виявилися м’якшими, ніж ми очікували”.

Якщо раніше він прогнозував, що в пік відпусток тарифи зростуть у середньому на 10%, то тепер очікує, що вони залишаться на тому ж рівні або “трохи перевищать” ціни минулого літа.

Прогноз з’явився після того, як Ryanair повідомила про 34 % стрибок прибутку після сплати податків — до €1,9 млрд за 12 місяців із березня 2023 по березень 2024 року.

Авіакомпанія не надала прогнозів на поточний фінансовий рік, але очікує, що кількість пасажирів збільшиться на 8% і становитиме від 198 до 200 млн.

“Фінансовий рік багато в чому залежатиме від запобігання несприятливим подіям у 2025 фінансовому році, таким як війни в Україні та на Близькому Сході, великі збої в управлінні повітряним рухом або подальші затримки постачання Boeing”, — заявив О’Лірі.

Видання нагадує, що амбітні плани з розширення Ryanair були підірвані затримками постачання нових літаків через проблеми на стороні виробника.

Авіакомпанія заявила, що до кінця липня у неї очікується нестача 23 літаків Boeing 737 Max, і попередила, що “зберігається ризик подальшого скорочення постачання Boeing”.

Нагадаємо, у Європі з’явився новий маршрут на потязі за €8.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram