Новини
3 Липня 2021
662

Руїни шотландського села “з привидами” виставили на продаж за $173 тисячі

Обсяг території становить 1,2 гектара землі

У Шотландії є відомий переказ про провісницю Мері Кемпбелл, яка жила в селі Лоуерс недалеко від озера Лох-Тей. Місцеві вірять, що привид дівчини досі відвідує село й навіть прозвали її Леді Лоуерс. Нещодавно село, яке майже повністю складається з руїн, виставили на продаж за $172,8 тисячі, повідомляє CNBC.

Руїни села Лоуерс займають більше ніж 1,2 гектара землі, розповіли виданню в компанії Goldcrest Land&Forestry Group, яка займається продажем. На ділянці знаходяться стіни старого млина, пекарні, церкви й житлового будинку, в якому наприкінці 1600 років жила його остання господиня — леді Лоуерс.

Одним з перших її пророцтв стали слова про те, що камені, призначені для будівництва церкви, ніколи там не опиняться. За місцевою легендою, камені привезли в село на човні та залишили на березі озера, але вночі почався шторм і їх змило водою.

Ще пара передбачень були пов’язані з ясенем, який ріс у церкві. Найвідоміше – про те, що коли дерево доросте до гребеня даху, воно буде розколоте на частини. Місцеві розповідають, що так і сталося — дах церкви звалився 1833 року під час сильної грози.

Вона також згадувала про “вогненний екіпаж на перевалі Драмочтер”, передбачивши тим самим появу залізниці. Ще одне з пророцтв Леді Лоуерс було про те, що “корабель, який супроводжуватиме дим, потоне в озері Лох-Тей і понесе за собою багато людських життів”. Дослідники не знайшли ніяких записів про катастрофу, але це наводить на думку, що вона знала про появу пароплавів ще до того, як вони були побудовані.

За даними перепису 1841 року в селі проживало 17 осіб. До 1891 року їх було всього 7, а до 1926 року вона була занедбана. “У цьому місці, як кажуть, до цього дня живе жінка, ймовірно, Леді Лоуерс”, — йдеться у оголошенні щодо продажу ділянки.

Про те, як американське місто йде під землю, й чому в цьому винні його мешканці, можна прочитати в матеріалі Investory News тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram