Новини
21 Листопада 2020
651

Розроблено технологію, яка захистить мотоциклістів від аварій і зіткнень

Штучний інтелект попереджатиме про потенційні перешкоди та небезпечні обгони

Ізраїльська компанія RideVision представила нову технологію запобігання зіткнень – вона запровадить у мотоцикли декілька функцій, які вже є в автомобілях.

У результаті, водії зможуть отримувати оповіщення про перешкоди через світлодіодні дзеркала й дві ширококутні камери, встановлені спереду та позаду – так можна буде дізнатися, що автомобіль знаходиться в сліпій зоні, інструменти також повідомлять про безпечну дистанцію та потенційно небезпечний обгін, повідомляє Hightech.

“Функція на основі штучного інтелекту (ШІ) обчислюватиме та попереджатиме водія про потенційні зіткнення”, – йдеться у повідомленні.

Технологія враховує дорожні умови, швидкість і силу можливого удару. Проте, у компанії зазначили, що “водіям необхідно зберігати пильність, тому що жодна технологія у світі не в змозі утримати інших мотоциклістів або водіїв від здійснення неправильних дій у невідповідний час”.

Технологія RideVision уже продається – її попередня вартість становить $360. Щоб повноцінно використовувати дані, зібрані під час поїздки, потрібно доплатити ще $20 на місяць.

У найближчому майбутньому компанія планує додати додаткові функції до свого додатку. Вони стосуватимуться безпеки самого мотоцикла. За словами фахівців RideVision, це “прорив” – складність проєкту полягає у розмірах мотоциклів, оскільки для транспортних засобів такого типу система камер повинна бути компактною, а в ідеалі й легкою.

“Через невелику ширину мотоцикла, проблематична й установка камер, яких повинно бути достатньо для покриття всіх зон. Просто перенести на мотоцикл систему автомобільних лідарів не можна – вона повинна враховувати специфіку транспортних засобів такого типу”, – наголошує видання.

Раніше Investory News писали, що індійська компанія відродить виробництво мотоциклів легендарної марки BSA. Максимальна потужність підприємства складе 10 тисяч мотоциклів на рік. При цьому виробництво бензинових мотоциклів розпочнеться влітку 2021 року, також у планах – модель з електродвигуном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram