Новини
23 Серпня 2023
343

Розроблено першого у світі гуманоїдного робота-пілота

Вчені з Кореї створили PIBOT

Розробники з Корейського інституту науки та технологій (KAIST) представили першого у світі гуманоїдного робота-пілота. Окрім літаків, PIBOT зможе керувати наземним транспортом, стверджують розробники.

Робот управляється за допомогою штучного інтелекту, вміє запам’ятовувати аеронавігаційні карти та протоколи дій у позаштатних ситуаціях. Крім того, PIBOT здатний орієнтуватися у надзвичайних ситуаціях швидше за вчених, може маніпулювати перемикачами навіть за сильної турбулентності та аналізувати стан зовнішнього середовища за допомогою вбудованої камери.

“Гуманоїдні роботи не вимагають модифікації існуючих літаків і можуть бути одразу застосовані для автоматизації польотів, — заявив Девід Хенчул Шим, який очолює проєкт PIBOT. — Тому вони дуже практичні”.

Зріст робота 150 сантиметрів. Як навчальні програми для PIBOT використовувалася методика роботи з чат-ботами, зокрема з ChatGPT.

Поки що робот пройшов випробування лише на авіасимуляторі. Однак, розробники планують випробувати його на реальному повітряному судні. За планом, проєкт завершать до 2026 року.

Нагадаємо, Xiaomi представила нову робособаку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram